Har även bakat min favoritäppelpaj som jag tänkte ta med till Piteå. S tyckte inte det var någon bra idé så vi får väll se om den överlever kvällen. Jag är själv jäkligt sugen att smaka på den.
Ska väll börja packa snart också men det är så jävla tråkigt så det skjuter jag nog upp så länge som möjligt. Rygg och biceps nere med flickorna på gymmet ikväll.
Favoritpajen.
Degen:
1,5 dl Vetemjöl
1,5 dl Grahamsmjöl
1 dl socker
125 g smör
Fyll
2-3 dl syltsocker (beroende på hur syrliga äpplen)
Kanel
Ev majzena eller potatismjöl för att göra det lite tjockare. Jag brukar skita i det.
Koka ihop äpplen och syltsocker på låg värme (bara som det är, inge vatten så klart). Koka inte för länge så det blir äppelmos av allt när pajen är klar! I receptet står att man bara ska dra på degen över äppelsmeten men jag brukar blanda i lite deg i smeten för att binda ihop det bättre och sedan toppa med resten.
225 grader tills den är gyllenbrun.
4 kommentarer:
Klart man är taggad!!
Ska pressa dej i dag på träningen så att du blir invalid!
Är ju redan invalid... Eller menar du fysiskt och inte psykiskt?
Om "Mr Dooleys" aka "Mr Amarula cream" gillar den romen ren, ja då måste den vara värd att prova.
Martin:
Jag har blivit vuxen nu. Dricker inte dooleys eller amarula längre. Nu för tiden dricker jag tom whiskey... och inte enbart i berusningssyfte... jag kan ibland tom tycka det är riktigt gott!
Skicka en kommentar