onsdag 12 augusti 2009

"Beef jerkey"

Jahapp, då har man testat att göra jerkey. Ville pröva att göra ett gott, nyttigt och proteinrikt mellanmål/snack. Och det fungerade ju.
Temperatur-reglaget på ugnen är inte så distinkt så det var svårt att veta att man ställt tempen rätt. Har läst att man ska ha mellan 50-75 grader. Tyckte jag hade det när jag gick och lade mig men på morgonen såg det ut som någon hade kommit åt knappen för då var det ganska kallt i ugnen och köttet var inte färdigt tyckte jag.
Dessutom blev kryddningen lite för mesig så det ska jag göra om till nästa gång. Kommer inte heller att använda lövbiff. Det är visserligen perfekt att göra jerkey på känns det som men det är ju så jävla dyrt! Ska testa med en vanlig bit älgkött nästa gång.
När jag provsmakade första biten så slog det ju mig att det här borde vara det perfekta mellanmålet att ha med sig i skogen! Klarar värmen i ryggsäcken, smakar gott, väger nästan inget och ger dig ordentligt med protein så du inte blir katabol. Kommer att göra en eller ett par laddningar till jakten. Blir väll att ta med sig proteinpulver/gainers, bars mm också. Hur fan ska jag kunna bulka om man springer i skogen en massa timmar?

Om intresse finns kan jag lägga upp recept/tillagningsanvisning, men jag orkar inte göra det om ingen läser det!

2 kommentarer:

Sara sa...

Tja du får ha en STOR rygga full med mat varje dag:-)

Senpai Dave sa...

jo det är väll så. Men jag måste ju ta mig tid att äta också. Man blir ju liksom så ivrig att jaga så mycket som möjligt när man är ute. Tidigare ides jag inte ens göra upp eld och laga riktig mat för jag tyckte det tog för mycket tid.Men det gör jag nu. Och har jag jerkey, bars mm så behöver jag ju faktiskt inte ens stanna för att käka mellanmål... :-)