måndag 30 november 2009

Bänk-SM 2009 del 2

Efter jag hade tävlat klart stannade vi på arenan och tittade på övriga viktklasser. Vi fick se många fina prestationer. Två eller tre världsrekordförsök, dock inget som lyckades.

jag fick en liten minnesplakett på prisutdelningen.

Sen for vi tillbaka till hotellet och fräschade till oss.

Sedan iväg igen. Nu åkte vi till min bror Knoppnavel och hans sambo. Dom hade flyttat samma dag och vi fick se deras nya lägenhet. Mycket fint område var det första jag tänkte. Jävla snobbar, var det andra jag tänkte :-)

Mycket fin lägenhet. Fräsch. Ingen jättelägenhet i mina ögon men så är det väll i Stockholm.

efter lite surr drog vi vidare in till stan´ där vi besökte Texas Longhorn för en sen middag. Fy fan vilken bra mat. jag tog en "beltbuster"... 300gram oxfilé. Mumma.
100kgs-gubben åt 400gram oxfile ("Lumberjack") och emil nöjde sig med en "Ladies" som innebar 200 gram oxfile. Emil lämnade sina pommes nästa orörda då han fortfarande var orolig att väga över.

Vi kom hem ganska sent (körde fel ett par gånger på väg till hotellet trots GPS). Efter lite mer gnällande av emil och 4 eller 5 gånger till med test-vägningar så somnade vi (Krister hade somnat långt före i vanlig ordning).

Upp för frukost (och mer prov-vägningar av Emil!). Nu käkade jag mer. mackor, yogurt, korv, backon, pannkaka. Mums.

Emil vägde in på 73kg till slut! 2 kilo till goda. Lugna puckar med andra ord. Gruppindelningarna blev omkastade lite så Emils start blev framflyttad.

När det till slut blev dags lämnade jag gubben och den unge backstage och gick till publiken för att filma.

nedan klistrar jag in Christers text som han skrev om Emils tävlingsdag om någon vill läsa:

"Söndag Emil Högström -75kg Ungdom.
Snacka om att fiberomvandla
Under senaste veckorna har Emil blivit stenhårt pressad med tendens till överträning.
Förra söndan missades 97,5kg varför vi valde 95kg som ingång.
Vila i 7 dagar visade sig ha gjort underverk.
Han formligen stänkte upp ingången.
Nu kommer jag ihåg Davids lördagslyft och att Emil fler än en gång höjt från en till synes lätt vikt med 5kg och tvärnitat.
Jag bestämde mig för att fega med sikte på 100kg gränsen.
97,5 kg lika lätt.
Höjer till 100kg men förbereder 102,5kg för att ev knipa 5 platsen.
Beslutar i sista stund för att behålla 100 i tredje när ändå pallen var ca 15kg bort.
Emil levererade med ett kanon fint lyft där det fanns massor kvar."


Emil slutade på 6:e plats.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det var väl ingen dålig debut på SM med tanke på trasig tumme tidigare och sjuk nu innan. Ann-Helen jobbade helgen och jag hade ingen möjlighet att möta upp på Söndag kväll tyvärr.

Har kollat resultatlistan och ser att flera i -75 kg vägde in på över 80 kg. Borde dom inte gå i en tyngre klass då? Fattar inte riktigt hur viktklasserna funkar...

Senpai Dave sa...

Är det säkert att du kollade resultatlistan? Det är inte anmälningslistan du sett? I anmälningslistan var man uppskriven efter vilken ranking man hade men dom hade använt lyftarnas bästa resultat under året oavsett vilken viktklass det resultatet var gjort i... därför stod det vissa resultat som hade gjorts i andra viktklasser.

(lite klurigt det där, du kan klara kvalgränsen i en viktklass men anmäla dig och tävla i en annan på SM. Kravet är att du ska klara kvalgränsen under rätt tidsperiod men om du hinner ändra viktklass innan du kommer till SM så får du ändå tävla i den nya klassen. Men om du väger över 75kg på invägningen på SM så får du så klart inte tävla i 75:an bara för att du gjort resultat där innan).

Komplett resultat finns här:

http://89.221.240.240/web/contestResult.aspx?contestId=323

Anonym sa...

Ja, det var anmälningslistan. Dom hade inte satt upp resultaten på Sundbybergs hemsida...

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.